Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /home1/proapicu/24t.ro/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /home1/proapicu/24t.ro/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
noiembrie 2020 - 24t.ro

Lună: noiembrie 2020

Ce este analiza traficului de rețea și cum poate ajuta la îmbunătățirea securității?

Administratorii IT au analizat datele despre traficul de rețea de zeci de ani pentru a crește eficiența și lățimea de bandă pentru afacerile lor. Recent, a fost dezvoltat un nou set de instrumente concepute pentru a ajuta companiile să utilizeze analiza traficului de rețea pentru a-și securiza rețelele prin conștientizarea activității rețelei. Aceste instrumente folosesc algoritmi, gândire algoritmică și alte metode pentru a analiza informațiile pachetelor pentru a identifica traficul suspect care este probabil să fie neobservat.

Datele agregate din pachetele colectate de senzori ar putea oferi o perspectivă mai bună asupra a ceea ce se întâmplă în rețea în timp real. Instrumentele pentru analiza traficului în rețea examinează fluxul și datele de trafic și construiesc o bază de tipare tipice de trafic. Ei folosesc algoritmi și învățare automată pentru a detecta și a avertiza IT asupra oricăror anomalii potențial periculoase care diferă de standard.

Instrumentele de analiză a traficului în rețea oferă date care oferă administratorilor IT o mulțime de perspectivă asupra activității est-vest a rețelelor prin analizarea fluxului de trafic și a datelor prin senzorul de rețea. Ei pot analiza, de asemenea, fluxul de trafic nord-sud de-a lungul frontierei.

Cu progrese majore în ceea ce privește analiza și monitorizarea, instrumentele de analiză a traficului de rețea oferă o imagine completă a activităților începând de la nivelul 2 până la 7, dezvăluind dispozitivele care sunt în comunicare între ele și cantitatea și calitatea mesajelor lor. Unele dintre aceste instrumente sunt capabile să identifice modele de comportament în traficul criptat, fără a fi nevoie să analizeze datele.

Obiectivul principal al analizei traficului în rețea este detectarea amenințărilor în timp real și nu analiza criminalistică. Dacă este combinată cu alte servicii de securitate, cum ar fi software-ul de securitate final, analiza traficului de rețea poate oferi o imagine și mai cuprinzătoare asupra activităților și poate accelera o acțiune.

Analiza traficului în rețea poate fi integrată cu serviciile de răspuns la incident pentru a minimiza amenințarea în cazurile în care există cel mai înalt grad de încredere în alertă, prin eliminarea unui dispozitiv infectat din rețea. În timp ce multe organizații ezită să implementeze un sistem de răspuns automat după ce a fost primită o alertă, totuși, unele organizații sunt mai înclinate să automatizeze pașii intermediari sau să implementeze măsuri de securitate, cum ar fi blocarea anumitor domenii, ceea ce ar putea fi mai pașnic decât simpla scoatere a sistemului offline.